Najzastupljenije mašine u industriji

12.11.2020.

Industrijska proizvodnja zasniva se na upotrebi velikog broja mašina. Sve one, funkcionišu na bazi različitih tipova ležajeva, koji omogućavaju pokretanje obrtnih delova. Prodaja lagera, odnosno ležajeva, jednostavna je i efikasna uz odličnu E-lager ponudu. U okviru kataloga, nalazi se veliki broj mašinskih proizvoda, među kojima dominiraju raznovrsni lageri. Prodaja ležajeva zasniva se na odabiru odgovarajuće vrste, koja je namenjena industrijskim mašinama.


Bez obzira na tip mašina, postoje određeni modeli ležajeva koji se koriste u velikom broju industrija. Takođe, kreirana su i inovativna rešenja koja odgovaraju na specifične potrebe pokretanja jedinstvene mašinerije industrijskih proizvodnja. Naš E-lager kreira ležajne jedinice, koje se razlikuju prema karakteristikama i nameni, zbog čega se mogu koristiti za veliki broj mašina u različitim delatnostima.

 

lageri lezajevi industrija

 

Kompresori su tipovi mašina koji imaju veliki broj zadataka u industriji

 

Mašine koje imaju raznoliku ulogu u industrijskim proizvodnjama, jesu kompresori. Efikasno kompresuju rashladne pare, transportuju gasove kroz procesna postrojenja, zatim dovode vazduh pod visokim pritiskom do električnih alata, i vrše još mnogo raznolikih funkcija. Neizostavan njihov deo jesu ležajevi. Prodaja određenog tipa lagera koji pogoduje kompresorima, zasniva se na pravilnom odabiru i upoznavanju potrebnih karakteristika za dugoročno funkcionisanje. Kuglični ležajevi su najzastupljenija vrsta.


Specijalno kreirani i dizajnirani za kompresore, jesu SKF ležajevi. Oni omogućavaju prilagođavanje kompresora svakom proizvodnom zadatku i okruženju, kao i da se poboljšaju radne performanse. Radi se o ekonomski i energetski isplativim lagerima, koji pogoduju velikom broju industrija.

 

Elektromotori predstavljaju mašine koje treba da daju bezbednost

 

Električni motori spadaju u kategoriju mašina koje karakteriše visok stepen pouzdanosti, naravno ukoliko su kvalitetno konstruisane. Kvalitet se prepoznaje kod svake mašine, a on direktno zavisi od funkcionalnosti sastavnih delova, među kojima su osnovni ležajevi. Prodaja mašina upravo može biti uslovljena kvalitetom delova. Elementi koji daju mogućnost pokretanja rotirajućih delova, jesu upravo ležajevi, odnosno lageri. Istraživanja su pokazala da je između 40% i 70% kvarova na motoru povezano sa ležajevima, činjenica je da oni moraju biti vrhunskih performansi. Ključni su za pouzdanost motora i uspešnost obavljanja industrijskih delatnosti. Ležajevi koji su zastupljeni u automobilskoj industriji građevinarstvu i poljoprivredi, jesu valjkasti.


Prodaja lagera ne zavisi samo od njihovih svojstava, već i drugih performansi. U ovom pogledu dominira način instaliranja, podmazivanja, rukovanja, poravnanja, održavanja i drugih aktivnosti u vezi sa elektromotorima, koje utiču na praktičnost i dugotrajnost upotrebe. Uz SKF ležajeve, omogućava se više inženjerskih usluga u procesima dizajniranja i ugradnje, kao i praćenju i nadziranju rada elektromotora. Sve to, omogućava E-lager u efikasnom roku.

 

Industrijski ventilatori daju veliku brzinu i malo radno opterećenje

 

Prodaja ležajeva vrlo je rasprostranjena i za pokretanje raznovrsnih ventilatora u industriji. Koriste se za rad pri velikim brzinama, bez opterećenja i uz toleranciju ekstremno visokih i niskih temperatura. Ventilatori su vrlo bitan deo mašina, koji omogućavaju protok vazduha, na osnovu kog se transportuju raznoliki materijali. Tada se može dogoditi da se vremenom materijali različite strukture i sastava nakupljaju na radnom kolu i usporavaju rad ventilatora. Ležajevi su tu da pruže podršku radu ventilatora i otklone ovaj problem. Zbog svega toga se kreiraju savremena rešenja za industriju i HVAC sisteme, garantujući trajnost i funkcionalnost mašina.


Zahvaljujući primeni najnovije tehnologije, akumuliranog znanja i iskustva, moguće je ispuniti svaki zahtev industrijskih delatnosti. Prodaja ležajeva SKF omogućila je smanjenje zastoja u radu ventilatora, kao i redukovanje troškova energije i održavanja. Pružaju dizajn proizvoda i pratećih usluga koji se baziraju na ispunjavanju zahteva klijenata.


Mnogo je različitih vrsta ležajeva koji se koriste u industriji i razlikuju se prema vrstama. Prodaja lagera zasniva se na upoznavanju svih tipova i pravilnom pojedinačnom izboru koji će biti savršen za industrijske mašine. Tu su kuglični, valjkasti, klizni, potporni, igličasti i zaista mnogi drugi, koje možete pogledati u našim katalozima. Ležajevi će učiniti da vaše mašine zablistaju i budu vrlo produktivne. Svaki tip, model i vrsta lagera, može se pronaći u fenomenalnoj E-lager online ponudi. Za svako pitanje, sugestiju i nedoumicu, tu je uvek raspoloženo osoblje, koje možete kontaktirati i u najkraćem mogućem roku dobiti odgovor.