Prehrambena industrija – sektor koji su unapredili novi SKF ležajevi

30.03.2021.

Sektor koji je vrlo razvijen, poznat i značaj širom sveta, jeste prehrambena industrija. Velika unapređenja u pogledu kvaliteta procesa proizvodnje dobijena su kada su se kreirali novi skf ležajevi. Katalog širokog asortimana pronašli smo za vas u fantastičnoj E-lager ponudi, koja je unapredila standardne lagere. Veliki broj nedostataka proizvoda prepoznala je i Svetska zdravstvena organizacija, a kao jedan od razloga navedeni su i nekvalitetni i neodgovarajući ležajevi. Kako bi se otklonili njihovi nedostaci, vršila su se obimna podmazivanja, što je rezultiralo pojavom otežanog čišćenja i održavanja mašina. Sve navedeno, uticalo je na smanjenje kvaliteta proizvoda i pojavu stranih materija.


Prodaja lagera koje je kreirao svetski poznat proizvođač SKF, zasniva se na ponudi koja daje svim industrijama odlične kapacitete, efikasnost i efektivnost proizvodnje. U tom domenu, prehrambena industrija danas pruža prepoznatljive učinke, koji su zasnovani na visokim performansama.

 

prehrambena industrija lager lezaj

 

Ključne karakteristike koje imaju inovativni skf ležajevi – katalog kvaliteta

 

Prehrambena industrija danas se odlikuje savremenim mašinama, kojima kvalitet daju prepoznatljivi skf ležajevi. Cena je neverovatno povoljna, u poređenju sa vrhunskim performansama koje daju svakom pogonu. Mnogo je karakteristika koje su unapredile lagere i učinila ih savremenijim, a to su:

  • Dizajn zasnovan na ekološkim aspektima;
  • Vrhunske performanse;
  • Manje potrebe za održavanjem;
  • Efikasnije i detaljnije čišćenje;
  • Mogućnost reciklaže i smanjenje otpada;
  • Manji rizik od pojave bakterija i stranih tela;
  • Izrazit kvalitet ležaja i njihovih delova.

 

Kada su u pitanju skf ležajevi, katalog pojedinačnih proizvoda dokazuje da su navedene ključne karakteristike prisutne kod proizvoda najnovije generacije. Kućište je dizajnirano u skladu sa poštovanjem svih higijenskih aspekata, što utiče na smanjenje kontaminacije i zadržavanja stranih tela. Prodaja lagera najnovije generacije podrazumeva odlične performanse, koje se ogledaju u smanjenju potrošnje energije i efikasan rad. Neophodnost čišćenja i održavanja svedena je na minimum, odnosno za trećinu ukupno potrebnog vremena. Za razliku od ranijih modela ležajeva, najnovija tehnologija strukture smanjuje i neophodnost za podmazivanje, pregledanje i čišćenje. Prehrambena industrija ovim izumima dobija veliku prednost, a ujedno se i smanjuje potreba za remontima i učestalom kontrolom rada. Sjajan napredni aspekt jeste i ekološka opravdanost, koja se zasniva na manjoj količini otpada i odličnim prilikama za reciklažu. Efekti toga su konkretno dokazani, i to da je smanjena radna energija, utrošak vode za 33%, a čak blizu 60% proizvoda pogodno je za reciklažu.


Prehrambena industrija uz skf ležajeve ima minimalni rizik po pitanju sigurnosti hrane bilo kojeg tipa. To znači da da se sprečava stvaranje bakterija i stranih tela, kao i mogućnost dolaska do rasta alergenih efekata. Prodaja lagera brenda skf obuhvataju komponente koje su izrađene od najkvalitetnijih materijala poput cinka i čelika, koji imaju nerđajuća svojstva. U potpuno su kreirani u skladu sa JIS i ISO standardizacijom, uz dodatak masti najboljih svojstava. Zahvaljujući bogatom iskustvu koje se gradi 40 godina, prodaja lagera brenda skf rezultira prihvatljivom i rasprostranjenom ponudom.

 

Prodaja lagera skf proizvođača široko je rasprostranjena

 

Skf ležajevi imaju primenu i u brojnim drugim industrijama, u skladu sa svim ISO i JIS standardima. Najnovija tehnologija jesu skf ležajevi koji imaju 6 patenata i 3 konstrukcije sa zaštitnim svojstvima, a njihova primena učinila je da prehrambena industrija bude besprekorna. Pored njih, tu su i lageri za poljoprivredu, potrebe železnice, avionske, naftne i pomorske industrije, kao i specijalna maziva za automobile. Značajna inovacija koja je učinila da prodaja lagera skf proizvođača bude na visokom nivou, jesu UK i UC varijante. Prvi tip obuhvata ležajeve koji imaju konusni otvor i čaure u istom obliku. Druga vrsta lagera imaju cilindrične zavrtnje, kao i dodatni tip zabravljivanja.


Kada su u pitanju navedeni skf ležajevi, katalog daje mnogo varijacija modela. Generalno, odlikuju ih kvalitetna svojstva, trajnost i dugoročno nesmetano funkcionisanje. Nabavljaju se pojedinačno ili u kompletu sa jedinicom lagera. Rastojanje uglova u rasponu od 120 stepeni daje veliku funkcionalnost i sigurnost upotrebe, kao i sjajnu ravnotežu pri svakom pokretu. Dodatna opcija jeste postavljanje poklopca, kao i korišćenje kvalitetnih zaptivki i maziva.

 

Gde se kupuju kvalitetni skf ležajevi – cena koja opravdava kvalitet

 

Mi smo pronašli za vas savršenu ponudu ležajeva i ležajnih jedinica u E-lager asortimanu proizvoda. Kada su u pitanju skf ležajevi, cena je prava sitnica u poređenju sa kvalitetnim svojstvima i odličnim performansama mašina koja daju. Online dostupnost proizvoda odličan je način da se brzo, lako i u svega nekoliko poteza mišem poruče ležajevi potrebnih namena, među kojima je i prehrambena industrija. Pogledajte širok asortiman ležajeva i srodnih proizvoda i kontaktirajte uvek ljubazno osoblje za više informacija.