ISB brend – sve što treba da znate

2022-03-22

ISB je italijanski brend specijalizovan za proizvodnju raznih vrsta ležajeva, kao što su: konusno valjkasti lezajevi, radijalno kuglicni lezajevi, samopodesivi lezajevi i iglicasti lezaj, koji se izrađuju u Kini.

Saznaj više

Industrija je dobila novu snagu uz super lepak Loctite

2022-02-25

Neverovatno zvuči da se svet industrije, pre jedne male crvene bočice, znatno razlikovao nego danas, a performanse mašina bile nepredvidive – usled njihovog pomeranja i nastanka vibracija, dolazilo je do kvara mehaničkih pričvršćivača, što nikako nije moglo biti dobro. Kupovina nove opreme je bila skupa i riskantna po preduzeća, a što je ograničavalo i potencijale inženjera i mašina.

Saznaj više

Kako je Timken postao globalni proizvođač ležajeva

2022-02-17

Svako veliko otkriće nastalo je usled potrebe da se reši određeni problem. Podsetimo se, Tesla je želeo celom svetu pružiti bežičnu komunikaciju i bezgraničnu električnu energiju, te je izgradio toranj, koji je koristio prirodne frekvencije za prenos podataka, Fleming je napravio prvi antibiotik, penicilin da bi pomogao ljudima u lečenju infekcija izazvanih bakterijama, dok je Henry Timken osmislio konusno valjkasti ležaj – ako se pitate kako je ovaj pronalazak pomogao u rešavanju određenog bitnog problema, saznajte u nastavku.

Saznaj više

Značaj brendova FAG i INA i njihovo spajanje u jednu firmu

2022-01-24

Skoro svako veliko ime u istoriji, na polju bilo koje oblasti, dodatno se razvilo zahvaljujući ostvarenoj saradnji sa nekim brendom. Osvrnimo se samo na automobilsku industriju i već u okviru nje su primetni brojni primeri: spoj BMW-a sa Mercedesom u vezi tehnologije autonomnih vozila; Audija sa Poršeom, Forda sa Toyotom i tako dalje.

 

Saznaj više

Kako je nastao SKF brend i koliko je značajan?

2022-01-21

Kad god su zainteresovani da nešto pazare, ljude uglavnom zanima koliko će ih to koštati, što je isti slučaj kad su u pitanju i SKF lezajevi. Cena je zapravo jedna od prvih stavki koja ih interesuje kada pretražuju ovaj brend na internetu

Saznaj više

Precizni jednoredni kuglični ležajevi sa kosim dodirom

2022-01-14

Precizni jednoredni kuglični ležajevi sa kosim dodirom primenjuju se najviše kod alatnih mašina, odnosno, tamo gde postoje visoki ili vrlo visoki zahtevi u pogledu preciznosti i radne brzine.

Saznaj više