Industrija je dobila novu snagu uz super lepak Loctite

25.02.2022.

super-lepak-loctite

 

Neverovatno zvuči da se svet industrije, pre jedne male crvene bočice, znatno razlikovao nego danas, a performanse mašina bile nepredvidive – usled njihovog pomeranja i nastanka vibracija, dolazilo je do kvara mehaničkih pričvršćivača, što nikako nije moglo biti dobro. Kupovina nove opreme je bila skupa i riskantna po preduzeća, a što je ograničavalo i potencijale inženjera i mašina.

 

Sa ovim situacijama firme su se suočavale sve do 1953. godine, kada je u laboratoriji u Кonektikatu, napravljen neverovatan izum anaerobne smole, koji se stvrdnjava u nedostatku vazduha, a tada je bio popularan kao držač navoja.


Bilo je dovoljno staviti svega par kapi da bi pričvršćivanje postalo sigurnije i dugotrajnije, a produktivnost i pouzdanost znatno poboljšane. Industrija se zbog ovog otkrića počela menjati, te stoga vredi otkriti i ko stoji iza ovog famoznog otkrića i kako je najbolji super lepak za plastiku, gumu i druge površine zapravo nastao.
 

 

Neophodan svim industrijama


Danas je Loctite svima dobro poznat po proizvodnji lepkova, koji su namenjeni za zaptivke, razna industrijska sredstva, kao i za mnoge površine. Poznati su po svojoj izdržljivosti, dugotrajnosti i čvrstoći, da bi obezbedili najbolje moguće performanse mašina, zbog čega zaslužno i zauzimaju vodeće mesto u svetu lepkova. Stoga, kada kupuju loctite lepak, cena ljudima uglavnom nije na vrhu prioriteta, kada uzmu u obzir sve kvalitete ovog proizvoda.


Dok se pomenuti industrijski lepak koristi u 800 različitih industrija i aplikacija, krajnji potrošači ga vrednuju upravo zbog jačine i brzog delovanja, a poznat je, širom sveta ne samo kod nas, kao super loctite lepak. Cena povoljna i pristupačna, kvalitet zagarantovan decenijama, postojanost, praktičnost, samo su neke od odlika ovog fantastičnog proizvoda.


Kratak osvrt na najveći Henkelov brend – lepak Loctite

 

Loctite-ovo poreklo je zapravo moderna industrijska bajka. Sve je počelo od Vernona Кriblea, penzionisanog profesora hemije, koji je 1950-ih ubedio svog sina Roberta da napusti dobro plaćeni menadžerski posao i postane suosnivač start-apa. Njihov poslovni model bio je zasnovan na tehničkom otkriću za kojim nije postojala očigledna potreba: supstanca koja se učvršćuje za nekoliko minuta u odsustvu vazduha. Novu tehnologiju su nazvali „anaerobnom“ i njihova vizija je bila da je uvedu u industriju obrade metala kako bi se sprečilo labavljenje i nesigurnost delova mašina. Tako je 10 godina kasnije, Loctite postao najsavremenije sredstvo za lepljenje i zaptivanje metalnih delova.

 

super-lepak-loctite-1


Uspešan u nemogućim misijama


Pionirski duh osnivača dobro se uklapao u viziju Henkela, tako da je ova kompaniju u potpunosti kupila Loctite, tokom 1997, čiji se tim i dalje ponosi time što nude rešenja za naizgled nemoguće probleme, te se kupci u potpunosti mogu osloniti na njih. Oni stvaraju nove ideje otkrivajući mogućnosti za koje niko nije znao da postoje, a njihovo obećanje o brendu se pretvara u ambiciju: „Stvaramo neograničeni potencijal čoveka i mašine“. Veoma su posvećeni poslu i uspevaju da publici pruže sve što joj treba: najbolji super lepak za plastiku, super lepak za gumu/metal i druge površine ili sredstva, koja treba da fiksiraju.
Snažan pratilac za industrijske kupce i potrošače


Svaka strastvena posvećenost se isplati, pa tako i ova, jer je Loctite danas globalni lider u lepkovima i zaptivačima. Loctite proizvodi se koriste u raznim industrijama, uključujući vazduhoplovstvo, poljoprivredu, naftu, mikroelektroniku, medicinu i automobilsku industriju. Iako je originalna anaerobna tehnologija i dalje srž poslovanja, mnogi ljudi znaju Loctite po njegovim jakim i brzodelujućim lepkovima, koji danas mnoge potrošače i preduzetnike lišavaju odlaska kod majstora i daju im mogućnost da taj posao jednostavno i sami urade kod kuće.


Lepak Loctite je…


- najbolji super lepak za plastiku, metal i drvo

- Henkelov najveći brend sa prometom od nešto manje od 3 milijarde evra u 2020.

- vodeći svetski specijalista za strukturalne lepkove

- zastupljen u preko 130 zemalja širom sveta

- jedini Henkelov brend koji se prodaje industrijskim i potrošačkim preduzećima, sa B2B kupcima koji čine dve trećine obima poslovanja

- Efikasan i povoljan. Loctite lepak – cena za svačiji džep!

 

infografika-super-lepak

Istorija nastanka super lepka i u kojim oblastima se sve koristi

 

Naš asortiman Loctite lepkova


Spomenuli smo da se Super lepak Loctite može koristiti u raznim industrijama, od automobilske do papirne, i s tim u vezi odlučili da vam vaš posao učinimo znatno lakšim. Danas možete učvršćivati navoje na raznim mašinama ili koristiti super lepak za gumu/metal ili neku drugu površinu. Stoga na našem sajtu otkrijte širok izbor Loctite lepkova, koje možete koristiti za:


- osiguranje navoja: labavljenje koje nastaje kod mnogih navojnih sklopova je čest problem, koji je moguće rešiti uz upotrebu adekvatnog sredstva, koje održava stezno opterećenje. Popularni proizvodi za osiguranje navoja su:

Loctite 222 – 50ml
Loctite 243 – 50ml
Loctite 243 – 250ml
Loctite 262 – 50ml


Potpunu ponudu sredstava za osiguranje navoja pogledajte ovde.

- Zaptivanje navoja: da biste sprečili curenje gasa na metalnim spojevima i cevima, onda je nužno uraditi zaptivanje navoja. Posebno se preporučuje ovaj proces kod onih spojeva, koji su skloni vibracijama i promenljivim temperaturama, a loktajt lepak za metal vam je odličan izbor u ovim situacijama. Sredstva za zaptivanje navoja dostupna u našoj ponudi su:

Loctite 542 – 250ml
Loctite 55 – 160ml
Loctite 577 – 250ml
Loctite 5075 TRAKA
Loctite 511 – 50ml
Loctite 5331 – 100 ml
Locitet 586 – 100ml

- Strukturalno lepljenje: Potreba za zaptivanjem, lepljenjem i sklapanjem je česta u industrijama, a strukturalni super lepak Loctite je jednostavan za korišćenje i može se pronaći u vidu ketridža, boce na stiskanje, špriceva. Sredstva za strukturalno lepljenje dostupna na našem sajtu su:

Loctite 5970 – 300ml
Loctite 9483 A+B – 50ml
Loctite 3295 – 50ml

 

- Trenutno lepljenje: poznat po svom brzom i pouzdanom lepljenju, loktajt lepak za metal, drvo, gumu, polistiren očvršćuje se u samo nekoliko sekundi i veoma je popularan na tržištu.


Kod nas možete pronaći sledeća sredstva za trenutno lepljenje:

Loctite 3090 – 10g+1g
Loctite 401 – 20g/3g/50g/
Loctite 406 – 20g/500g/50g
Loctite 435 – 20g
Loctite 454 – 20g/3g

I još mnogi drugi!


Loctite je definitivno brend kome se može pružiti poverenje, kada postoji potreba za visokokvalitetnim lepkovima, bilo za mašine, sredstva ili određene površine. Naš tim razume izazove koji se javljaju u industrijama, te tako težimo da otklonimo svaki potencijalni problem na putu razvoja poslovanja. Stoga vam pružamo širok izbor lepkova brenda Loctite, čiju potpunu ponudu možete pogledati ovde.


Za više informacija o E-lager proizvodima i uslugama budite slobodni da nas kontaktirate na mejl: office@e-lager.rs ili telefon: +381 66 5744 628.