PRVI I JEDINI ONLINE SHOP LEŽAJEVA U SRBIJI
Nudimo vam veliki asortiman proizvoda. Laka kupovina i brza isporuka
Saznaj vise
ADDINOL - vaš najbolji izbor kada su u pitanju ulja i maziva
Probajte ulja i maziva nemačkog proizvođača Addinol i uverite se zašto su najbolji
Saznaj vise
FLENDER U SRBIJI
Flender reduktori i spojnice po najpovoljnijim cenama - novo u našoj ponudi!
Saznaj vise
NAJNOVIJA TEHNOLOGIJA BLUE RANGE
SKF ležajevi i Y-ležajne jedinice
Saznaj vise
LOCTITE LEPAK
Lepak za metal, plastiku, staklo, gumu, stiropor... lepkovi za profesionalnu i kućnu upotrebu
Saznaj vise
VAŽNO OBAVEŠTENJE
TRAZIMO PARTNERE U BOSNI I HERCEGOVINI, MAKEDONIJI, CRNOJ GORI I NA KOSOVU!
Saznaj vise

PRIBOR

U našem asortimanu možete pronaći i pomoćne alate, delove, kao što su hilzne, navrtke itd. Pogledajte kompletan asortiman.

SKF

SKF je najveći i najkvalitetniji proizvođač ležajeva u svetu. Izaberite kvalitet i sugurnost.

KUĆIŠTA

Kućišta bez ležajeva i kućišta sa ugrađenim ležajevima (ležajne jedinice).  Postoji više različitih tipova i vrsta. Pogledajte.

LOCTITE

Tržište je osvojeno Loctite-om. Nudimo široku ponudu kompletnog programa LOCTITE-a.  Mi poznajemo kvalitet i uvek znamo šta je traženo.

LEŽAJEVI

Ležajevi su mašinski elementi čija se osnovna funkcija sastoji u obezbeđivanju uslova za relativno kretanje obrtnih delova i za prenošenje opterećenja između njih. Pogledajte našu ponudu.

NAŠE AKTUELNOSTI

Precizni jednoredni kuglični ležajevi sa kosim dodirom

2022-01-14

Precizni jednoredni kuglični ležajevi sa kosim dodirom primenjuju se najviše kod alatnih mašina, odnosno, tamo gde postoje visoki ili vrlo visoki zahtevi u pogledu preciznosti i radne brzine.

Saznaj više

Bačvasti ležajevi i bačvasti aksijalni ležajevi

2021-12-28

Bačvasti ležajevi su samopodesivi, pa su stoga neosetljivi na ugaona odstupanja osovine u odnosu na kućišta ili na ugibavanje osovine. Po tome su slični sa samopodesivim kugličnim ležajevima, ali im je nosivost znatno veća i u radijalnom i u aksijalnom pravcu. Bačvasti ležajevi su generalno ležajevi pogodni za primenu kod valikih opterećenja.

Saznaj više

Igličasti ležajevi, kao i oni sa izvučenim prstenom

2021-12-16

Igličasti ležajevi imaju vrlo malu visinu poprečnog preseka i relatvno veliku nosivost. Mogu se koristiti sa ili bez unutrašnjeg prstena.

Saznaj više

Papirna industrija – efikasnost troškova kao rezultat savremene tehnologije

2021-08-02

Industrija papira i celuloze kategorisana je kao jedna od najvećih u svetu. Prodaja ležajeva koji su kvalitetni, inovativni i isplativi, ima veliki značaj za ostvarenje efikasnosti procesa proizvodnje i besprekorno funkcionisanje mašina. Papirna industrija Srbija posebno je značajan segment koji obuhvata veliki broj raznovrsnih proizvoda, vrlo produktivnih namena. Uprkos visokim svetskim dobicima u operativnoj zaradi i obimu proizvodnje, papirna industrija svuda u svetu se preoblikovala za potrebe nekoliko megatrendova, kao što su: globalizacija, ekologizacija, digitalizacija i elektronska trgovina.

Saznaj više

Poljoprivreda – maksimum rezultata uz ekološki zasnovane skf ležajeve

2021-07-23

Ležajevi za poljoprivredu imaju veliku ulogu u unapređivanju funkcionisanja spektra delatnosti. Koliko god uzgoj kultura zavisio od spoljašnjih faktora i uslova, toliko i kvalitet mašina i trajnost njenih delova ima krucijalan značaj za uspešnost rezultata. Veličina, nadmorska visina, lokacija, struktura tla i klima čine svako tlo jedinstvenim. Ujedno, svako tlo podnosi izazovne pritiske, kao i oprema. To su najčešće: blato, prašina, nagle promene temperatura, vlaga, kiša i sneg. Pored svega, tu su i različite hemikalije, dugi periodi neaktivnosti i sezona intenzivnog rada. Prodaja lagera ima veliku ulogu u stvaranja otpornosti kod mašina na sve navedene uticaje.

Saznaj više

Kombinovani igličasti ležajevi

2021-06-03

Kombinovani igličasti ležajevi su radijalni igličasti ležajevi, u kombinaciji sa kugličnim ili valjkastim aksijalnim ležajem. Oni mogu da nose radijalna i aksijalna opterećenja i omogućavaju formiranje uležištenja sa najmanjim zauzetim radijalnim prostorom. Ovi ležajevi su pogodni kada se klizna podloška ne može primeniti za nošenje aksijalnog opterećenja, a raspoloživi prostor je nedovoljan za ugradnju nekog drugog ležaja.

 

Svi SKF kombinovani igličasti ležajevi imaju žleb po obodu i jedan otvor za podmazivanje na spoljašnjem prstenu radijalnog ležaja.

Saznaj više

Kuglični i igličasti aksijalni ležajevi

2021-05-12

Kuglični aksijalni ležajevi se proizvode kao jednostrano i kao dvostrano nosivi. Dozvoljavaju samo aksijalne sile, ali se zato mogu koristiti i kod relativno velikih brzina. Ovi ležajevi su rastavljivi. Njihova ugradnja je jednostavna, jer se različite komponente ležaja osovinski prsten, prsten kućišta i sklop kuglica i kaveza) mogu ugrađivati odvojeno.

 

Prednosti SKF aksijalnih ležajeva dolaze od:

  • Visoke radne tečnosti
  • Velike nosivosti
Saznaj više

Bačvasti i konični ležajevi

2021-05-05

Bačvasti ležajevi su samopodesivi, pa su stoga neosetljivi na ugaona odstupanja osovine u odnosu na kućište ili na ugibanje osovine. Po tome su slični sa samopodesivim kugličnim ležajevima, ali im je nosivost znatno veća i u radijalnom i u aksijalnom pravcu. Bačvasti ležajevi su generalno ležajevi pogodni za primenu kod velikih opterećenja.

 

SKF bačvasti ležajevi sadrže veliki broj dugih, simetričnih valjaka većeg prečnika i zato mogu nositi i ekstremno velika opterećenja. Njihova unutrašnja geometrija je vrhunsko dostignuće tehnike. Neke jedinstvene osobine, kao što je plivajući prsten za vođenje, poseban oblik kotrljajnih staza sa optimalnom nosećom geometrijom, omogućavaju SKF bačvastim ležajevima:

  • Rad na niskim temperaturama i relativno velikim brzinama.
  • Nošenje relativno velikih aksijalnih opterećenja.
  • Duži radni vek
Saznaj više

Kako ispravno podmazivati ležajeve

2021-04-13

Osnovni razlog korišćenja sredstava za podmazivanje je sprečavanje direktnog kontakta između kotrljajnih elemenata, kotrljajnih staza i kaveza, a sve u cilju svođenja trenja i habanja na najmanju moguću meru. Mazivo takođe, treba da zaštiti površine ležaja od korozije. Uz to, mast se često koristi za poboljšanje zaptivanja, a ulje za odvod toplote sa mesta uležištenja (cirkulirajuće ulje).

 

Izbor određenog maziva i metode podmazivanja zavisi od radnih uslova, ali ga često određuju i posebni uslovi podmazivanja okolnih komponenti mašine. I drugi faktori okoline kao što su: prašina, mlaz vode, kondenzacija ili agresivna sredstva, položaj osovine (horizontalna ili uspravna) imaju svoju ulogu. Maziva moraju biti kompatibilna sa materijalom kaveza ležaja i svih zaptivki. 

Saznaj više

Kako pronaći pravi ležaj za zamenu

2021-04-06

Ako je ugrađeni ležaj SKF-ov, oznaka na proizvodu daje tačnu i dovoljnu informaciju. Ako se radi o ležaju drugog proizvođača, ovlašćeni SKF distributeri mogu da pruže potrebnu pomoć. Oni daju informacije o zamenjivosti koje su najčešće podržane odgovarajućim SKF kompjuterskim programom. Shodno tome, dobićete SKF proizvod istog tipa, a to znači da ćete imati vrhunsku zamenu.

 

 

Saznaj više

Prehrambena industrija – sektor koji su unapredili novi SKF ležajevi

2021-03-30

Sektor koji je vrlo razvijen, poznat i značaj širom sveta, jeste prehrambena industrija. Velika unapređenja u pogledu kvaliteta procesa proizvodnje dobijena su kada su se kreirali novi skf ležajevi. Katalog širokog asortimana pronašli smo za vas u fantastičnoj E-lager ponudi, koja je unapredila standardne lagere. Veliki broj nedostataka proizvoda prepoznala je i Svetska zdravstvena organizacija, a kao jedan od razloga navedeni su i nekvalitetni i neodgovarajući ležajevi. Kako bi se otklonili njihovi nedostaci, vršila su se obimna podmazivanja, što je rezultiralo pojavom otežanog čišćenja i održavanja mašina. Sve navedeno, uticalo je na smanjenje kvaliteta proizvoda i pojavu stranih materija.

Saznaj više

Metalska industrija – prodaja lagera koji uvek daju konkurentnost

2021-03-23

Industrija koja treba da izdrži mnogo različitih opterećenja, kao i da se izbori sa ekstremnim radnim uslovima, a da ujedno obezbedi konkurentnost, jeste metalska. Sve to, moguće je kada ima kvalitetne delove mašina, kao što su ležajevi. Prodaja najsavremenijih lagera, svrstanih u bogatu online ponudu, vrši se od strane E-lager shop-a. Malo industrija se može izboriti sa ekstremnim i teškim radnim uslovima, kao što su: ekstremne temperature i brzine, abrazivna prašina, velika i stalna udarna opterećenja, zatim agresivne hemikalije i visoka vlažnost. Sve to, svakodnevnica je u čeličanama i drugim metalurškim pogonima, koji su deo metalske industrije. Prodaja ležajeva koji će olakšati rad svakog pogona metalske industrije, danas se u velikoj meri vrši i putem interneta.

Saznaj više

SPECIJALNA PONUDA ZA PRIJAVLJENE KORISNIKE

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Pratite nas i prvi saznajte za naše popuste i budite u toku sa našim aktuelnostima

SKF
FAG
TIMKEN
INA
KOYO
SBN
FKL
TORRINGTON
LOCTITE
CRAFT
ADDINOL
77 Lubricants