LOCTITE LEPAK
Lepak za metal, plastiku, staklo, gumu, stiropor... lepkovi za profesionalnu i kućnu upotrebu
Saznaj vise
NOVO, TABELA DODATNIH OZNAKA
Pogledajte jedinstvenu uporednu tabelu dodatnih oznaka najvećih proizvođača ležajeva.
Saznaj vise
PRVI I JEDINI ONLINE SHOP LEŽAJEVA U SRBIJI
Nudimo vam veliki asortiman proizvoda. Laka kupovina i brza isporuka
Saznaj vise
ADDINOL - vaš najbolji izbor kada su u pitanju ulja i maziva
Probajte ulja i maziva nemačkog proizvođača Addinol i uverite se zašto su najbolji
Saznaj vise
FLENDER U SRBIJI
Flender reduktori i spojnice po najpovoljnijim cenama - novo u našoj ponudi!
Saznaj vise
NAJNOVIJA TEHNOLOGIJA BLUE RANGE
SKF ležajevi i Y-ležajne jedinice
Saznaj vise

LEŽAJEVI

Ležajevi su mašinski elementi čija se osnovna funkcija sastoji u obezbeđivanju uslova za relativno kretanje obrtnih delova i za prenošenje opterećenja između njih. Pogledajte našu ponudu.

SKF

SKF je najveći i najkvalitetniji proizvođač ležajeva u svetu. Izaberite kvalitet i sugurnost.

LOCTITE

Tržište je osvojeno Loctite-om. Nudimo široku ponudu kompletnog programa LOCTITE-a.  Mi poznajemo kvalitet i uvek znamo šta je traženo.

PRIBOR

U našem asortimanu možete pronaći i pomoćne alate, delove, kao što su hilzne, navrtke itd. Pogledajte kompletan asortiman.

KUĆIŠTA

Kućišta bez ležajeva i kućišta sa ugrađenim ležajevima (ležajne jedinice).  Postoji više različitih tipova i vrsta. Pogledajte.

NAŠE AKTUELNOSTI

ISB brend – sve što treba da znate

2022-03-22

ISB je italijanski brend specijalizovan za proizvodnju raznih vrsta ležajeva, kao što su: konusno valjkasti lezajevi, radijalno kuglicni lezajevi, samopodesivi lezajevi i iglicasti lezaj, koji se izrađuju u Kini.

Saznaj više

Industrija je dobila novu snagu uz super lepak Loctite

2022-02-25

Neverovatno zvuči da se svet industrije, pre jedne male crvene bočice, znatno razlikovao nego danas, a performanse mašina bile nepredvidive – usled njihovog pomeranja i nastanka vibracija, dolazilo je do kvara mehaničkih pričvršćivača, što nikako nije moglo biti dobro. Kupovina nove opreme je bila skupa i riskantna po preduzeća, a što je ograničavalo i potencijale inženjera i mašina.

Saznaj više

Kako je Timken postao globalni proizvođač ležajeva

2022-02-17

Svako veliko otkriće nastalo je usled potrebe da se reši određeni problem. Podsetimo se, Tesla je želeo celom svetu pružiti bežičnu komunikaciju i bezgraničnu električnu energiju, te je izgradio toranj, koji je koristio prirodne frekvencije za prenos podataka, Fleming je napravio prvi antibiotik, penicilin da bi pomogao ljudima u lečenju infekcija izazvanih bakterijama, dok je Henry Timken osmislio konusno valjkasti ležaj – ako se pitate kako je ovaj pronalazak pomogao u rešavanju određenog bitnog problema, saznajte u nastavku.

Saznaj više

Značaj brendova FAG i INA i njihovo spajanje u jednu firmu

2022-01-24

Skoro svako veliko ime u istoriji, na polju bilo koje oblasti, dodatno se razvilo zahvaljujući ostvarenoj saradnji sa nekim brendom. Osvrnimo se samo na automobilsku industriju i već u okviru nje su primetni brojni primeri: spoj BMW-a sa Mercedesom u vezi tehnologije autonomnih vozila; Audija sa Poršeom, Forda sa Toyotom i tako dalje.

 

Saznaj više

Kako je nastao SKF brend i koliko je značajan?

2022-01-21

Kad god su zainteresovani da nešto pazare, ljude uglavnom zanima koliko će ih to koštati, što je isti slučaj kad su u pitanju i SKF lezajevi. Cena je zapravo jedna od prvih stavki koja ih interesuje kada pretražuju ovaj brend na internetu

Saznaj više

Precizni jednoredni kuglični ležajevi sa kosim dodirom

2022-01-14

Precizni jednoredni kuglični ležajevi sa kosim dodirom primenjuju se najviše kod alatnih mašina, odnosno, tamo gde postoje visoki ili vrlo visoki zahtevi u pogledu preciznosti i radne brzine.

Saznaj više

Bačvasti ležajevi i bačvasti aksijalni ležajevi

2021-12-28

Bačvasti ležajevi su samopodesivi, pa su stoga neosetljivi na ugaona odstupanja osovine u odnosu na kućišta ili na ugibavanje osovine. Po tome su slični sa samopodesivim kugličnim ležajevima, ali im je nosivost znatno veća i u radijalnom i u aksijalnom pravcu. Bačvasti ležajevi su generalno ležajevi pogodni za primenu kod valikih opterećenja.

Saznaj više

Igličasti ležajevi, kao i oni sa izvučenim prstenom

2021-12-16

Igličasti ležajevi imaju vrlo malu visinu poprečnog preseka i relatvno veliku nosivost. Mogu se koristiti sa ili bez unutrašnjeg prstena.

Saznaj više

Papirna industrija – efikasnost troškova kao rezultat savremene tehnologije

2021-08-02

Industrija papira i celuloze kategorisana je kao jedna od najvećih u svetu. Prodaja ležajeva koji su kvalitetni, inovativni i isplativi, ima veliki značaj za ostvarenje efikasnosti procesa proizvodnje i besprekorno funkcionisanje mašina. Papirna industrija Srbija posebno je značajan segment koji obuhvata veliki broj raznovrsnih proizvoda, vrlo produktivnih namena. Uprkos visokim svetskim dobicima u operativnoj zaradi i obimu proizvodnje, papirna industrija svuda u svetu se preoblikovala za potrebe nekoliko megatrendova, kao što su: globalizacija, ekologizacija, digitalizacija i elektronska trgovina.

Saznaj više

Poljoprivreda – maksimum rezultata uz ekološki zasnovane skf ležajeve

2021-07-23

Ležajevi za poljoprivredu imaju veliku ulogu u unapređivanju funkcionisanja spektra delatnosti. Koliko god uzgoj kultura zavisio od spoljašnjih faktora i uslova, toliko i kvalitet mašina i trajnost njenih delova ima krucijalan značaj za uspešnost rezultata. Veličina, nadmorska visina, lokacija, struktura tla i klima čine svako tlo jedinstvenim. Ujedno, svako tlo podnosi izazovne pritiske, kao i oprema. To su najčešće: blato, prašina, nagle promene temperatura, vlaga, kiša i sneg. Pored svega, tu su i različite hemikalije, dugi periodi neaktivnosti i sezona intenzivnog rada. Prodaja lagera ima veliku ulogu u stvaranja otpornosti kod mašina na sve navedene uticaje.

Saznaj više

Kombinovani igličasti ležajevi

2021-06-03

Kombinovani igličasti ležajevi su radijalni igličasti ležajevi, u kombinaciji sa kugličnim ili valjkastim aksijalnim ležajem. Oni mogu da nose radijalna i aksijalna opterećenja i omogućavaju formiranje uležištenja sa najmanjim zauzetim radijalnim prostorom. Ovi ležajevi su pogodni kada se klizna podloška ne može primeniti za nošenje aksijalnog opterećenja, a raspoloživi prostor je nedovoljan za ugradnju nekog drugog ležaja.

 

Svi SKF kombinovani igličasti ležajevi imaju žleb po obodu i jedan otvor za podmazivanje na spoljašnjem prstenu radijalnog ležaja.

Saznaj više

Kuglični i igličasti aksijalni ležajevi

2021-05-12

Kuglični aksijalni ležajevi se proizvode kao jednostrano i kao dvostrano nosivi. Dozvoljavaju samo aksijalne sile, ali se zato mogu koristiti i kod relativno velikih brzina. Ovi ležajevi su rastavljivi. Njihova ugradnja je jednostavna, jer se različite komponente ležaja osovinski prsten, prsten kućišta i sklop kuglica i kaveza) mogu ugrađivati odvojeno.

 

Prednosti SKF aksijalnih ležajeva dolaze od:

  • Visoke radne tečnosti
  • Velike nosivosti
Saznaj više

SPECIJALNA PONUDA ZA PRIJAVLJENE KORISNIKE

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Pratite nas i prvi saznajte za naše popuste i budite u toku sa našim aktuelnostima

SKF
FAG
TIMKEN
INA
KOYO
SBN
FKL
TORRINGTON
LOCTITE
CRAFT
ADDINOL
77 Lubricants
ELESA+GANTER