ISB brend – sve što treba da znate

22.03.2022.

lageri

 

ISB je italijanski brend specijalizovan za proizvodnju raznih vrsta ležajeva, kao što su: konusno valjkasti lezajevi, radijalno kuglicni lezajevi, samopodesivi lezajevi i iglicasti lezaj, koji se izrađuju u Kini.

 

Opšte informacije o ISB brendu

 

Osnovan 1981. godine u Italiji, ISB je vremenom postao jedan od glavnih međunarodnih igrača u oblasti industrijskih komponenti. Danas je u mogućnosti da proizvodi i distribuira kompletan asortiman visokokvalitetnih proizvoda, koji su vam dostupni na E-lageru, jer želimo da zadovoljimo potrebe svih naših kupaca, bez obzira koji brend ležajeva vas zanima.

Novi logistički centar, prvi po proširenju u Italiji i treći u Evropi, predstavlja tehničko i distributivno jezgro brenda. Velika dostupnost proizvoda u magacinu, ide u korist kupcima, jer mogu veoma brzo doći do željenih proizvoda.

Postrojenje je opremljeno najsavremenijim mašinama i potpuno automatizovanim proizvodnim linijama koje garantuju pouzdanu, efikasnu proizvodnju, kao i najveću ekonomičnost i preciznost uz garantovan i dosledan kvalitet.

Pored ISO 9001 sertifikata, ISB proizvodna lokacija u Italiji je takođe dobila sertifikat IATF 16949:2016 za sistem upravljanja kvalitetom u automobilskoj industriji.

ISB predstavlja idealnu zamenu za poznate brendove kao što su SKF, FAG, INA, TIMKEN.


To znači da su svi ISB ležajevi visoko kvalitetni, a pritom povoljni i pre svega namenjeni sektorima poljoprivrede, potrošačima, servisima i radionicama. Brend poseduje testne centre, izveštaje o performansama svakog proizvoda itd., tako da je sve uporedivo sa ovim drugim brendovima.

Ako vas zanimaju ISB lageri, prodaja na našem sajtu je brza, a ponuda raznovrsna. Celokupan asortiman ISB ležajeva možete pogledati OVDE.

 

SIROVINA

 

Izbor sirovina je osnovni korak u proizvodnji visokokvalitetnih ležajeva. Razvoj i izbor čelika visoke čistoće je od ključnog značaja da bi se postigla veća izdržljivost nego što zahtevaju navedeni ISO standardi. Ova vrsta čelika u kombinaciji sa termičkom obradom je odlično rešenje za svaku primenu.

Svi ISB ležajevi (kuglicni lezajevi, samopodesivi lezajevi, konusno valjkasti lezajevi, iglicasti lezaj i drugi) proizvedeni su od čelika od 100 Cr6, što obezbeđuje visok nivo u pogledu:

• Tvrdoće
• Otpornosti na habanje
• Dimenzionalne stabilnosti
• Mehaničke čvrstoće
• Jačine pritiska

 

TERMIČКA OBRADA

 

Toplotna obrada je ključni korak u procesu koji ovim ležajevima daje karakteristike izuzetne stabilnosti i tvrdoće.

U svojim fabrikama, ISB ima proizvodne linije za automatsku toplotnu obradu u kontrolisanoj atmosferi, kao i najsavremenije peći koje daju proizvodima ispravnu martenzitnu strukturu, što zauzvrat znači da zadržavaju svoja izuzetna mehanička svojstva čak i kada se koriste u ekstremnim uslovima.

 

masinska-obrada-lagerimasinska-obrada-lageri-1masinska-obrada-lageri-2

 

MAŠINSКA OBRADA

 

Zahvaljujući najsavremenijim mašinama, u proizvodnim pogonima ISB-a sprovode se svi važni procesi radi dobijanja kvalitetnih ležajeva.

Najnovija operacija pre pranja je demagnetizacija komponenti, kako bi materijal bio neutralan prema magnetnoj privlačnosti. Ovaj proces se odvija na optimalan način, stvarajući visoka klizna svojstva materijala i nizak nivo buke.

Sledeća faza jeste montaža ležajeva, koja se takođe obavlja preko automatskih linija bez direktne intervencije operatera. Iz fabrike se proizvode samo kavezi i loptice. ISB proizvodi se zatim pripremaju za završno testiranje, koje potvrđuje njihove visoke standarde kvaliteta.

Testovi linijskog anderometra se izvode na svim sklopljenim ležajevima kako bi se proverilo da li su svi prethodni koraci pravilno obavljeni. Pored toga, u fabrici koja se nalazi u Italiji, uz korišćenje Anderometra i važnih instrumenata, ISB inženjeri analiziraju vrednosti vibracija i buke svake komponente ležaja.

 

karakteristike-lagerakod-lagera

 

SLEDIVOST

 

Zahvaljujući kodu za sledljivost na ležaju i bar kodu na kutiji, moguće je pratiti:

• odakle dolazi materijal i datum proizvodnje;
• kontrole povezane sa tom određenom serijom;
• tačno mesto u magacinu;
• kupce, kojima je materijal isporučen.

 

ISB pruža ležajeve za sve industrije

 

ISB može ponuditi proizvode visokog kvaliteta i tehnička rešenja za svaku primenu u mašinskom i industrijskom sektoru. Zaista, od svog osnivanja, ISB je posvećen zadovoljavanju zahteva kupaca i pružanju kompletne usluge u pogledu snabdevanja i logistike. Danas, ISB ima najkompletniji asortiman proizvoda na tržištu, uključujući ležajeve sa samopodešavanjem, podloške, čaure, sferične klizne ležajeve, krajeve šipki, spojnice, linearne sisteme, polimerne kuglične ležajeve, zaptivke i sisteme zaptivki.

ISB nudi rešenja za različite sektore, kao što su: poljoprivredna mehanizacija (traktori, poluprikolice, rezne glave za žetvu kukuruza i suncokreta, kombajni,…); oprema za zemljane radove (bageri, buldožeri, plugovi, rovokopači, parni valjci,…); mašine za obradu raznih materijala kao što su mermer/staklo/drvo/čelik, mašine za flaširanje i pakovanje hrane, paletizatori, baštenske mašine i aparati (motorne testere, trimeri, kosilice, mini traktori, motocikli, glodalice,…) reduktori , električni motori, pumpe, fitnes mašine, industrijske mašine za čišćenje i još mnogo toga.

 

Prodaja ležajeva na e-lageru – online prodavnica lezajeva

 

E-lager je prva i online prodavnica lezajeva, koja vam pruža svetske brendove na jednom mestu. Kod nas ćete pronaći proizvode pomenutog brenda ISB (kuglicni lezajevi, konusno valjkasti lezajevi, samopodesivi lezajevi, iglicast lezaj), ali i drugih poznatih brendova, kao što su: SKF, INA, FAG, TIMKEN i mnogi drugi.

Danas je prodaja lezajeva jednostavna, jer kroz nekoliko klikova možete naručiti željeni proizvod u dimenzijama koji vam odgovara. Da bismo vam dodatno olakšali ovaj proces, na našem sajtu ćete pronaći katalog lezajeva sa dimenzijama, da biste najbrže moguće pronašli model koji tražite.

U slučaju da niste sigurni koji lager vam je potreban i kako da ga pronađete, naša online prodavnica lezajeva vam je dostupna za sva pitanja. Budite slobodni da nas kontaktirate na mejl: office@e-lager.rs ili telefon: +381 66 5744 628 i naš tim će vam odgovoriti u što kraćem mogućem roku.

 

Katalog ležajeva sa dimenzijama – ISB ležajevi

 

U nastavku vam ističemo samo neke modele ležajeva ISB proizvođača, koje možete pronaći na E-lageru.

OPIS: buričasti, cilindričan ležaj
ŠIFRA: 22207 CC W33
CENA: od 1.990,00 rsd
UNUTRAŠNJA: 35 mm
SPOLJAŠNJA: 72 mm
ŠIRINA: 23 mm

OPIS: konusno valjkasti ležaj
ŠIFRA: 30207
CENA: od 659,17 rsd
UNUTRAŠNJA: 35 mm
SPOLJAŠNJA: 72 mm
ŠIRINA: 18.25 mm

OPIS: dvoredni kuglični sa kosim dodirom ležaj
ŠIFRA: 3207 ATN9
CENA: od 1.127,50 rsd
UNUTRAŠNJA: 35 mm
SPOLJAŠNJA: 72 mm
ŠIRINA: 27 mm

OPIS: aksijalni kuglični ležaj
ŠIFRA: 51202
CENA: od 311,67 rsd
UNUTRAŠNJA: 15 mm
SPOLJAŠNJA: 32 mm
ŠIRINA: 12 mm

OPIS: kuglični ležaj
ŠIFRA: 6009 2RS
CENA: od 432,50 rsd
UNUTRAŠNJA: 45 mm
SPOLJAŠNJA: 75 mm
ŠIRINA: 16 mm


Na osnovu gore pomenutih proizvoda, možete primetiti da imamo razne vrste ležajeva ISB brenda. Ali ovo je samo jedan delić naše celokupne ponude. Za potpuni uvid u naš asortiman, kliknite OVDE, i otvoriće vam se stranica ležajeva sa listom svih brendova.


Kad su u pitanju lageri, prodaja nikad nije bila lakša na E-lageru. Za kojim god ležajem da tragate, verujemo da ćete onaj odgovarajući pronaći na našoj online prodavnici, gde je sigurna prodaja lezajeva zagarantovana!