Zašto je SKF dobar izbor

2019-02-22

„Made by SKF“ ne predstavlja samo navod koji označava ko je proizvođač ležaja, nego priznanje širom sveta, da proizvod nosi oznaku visokog kvaliteta. Proizvodi u koje su ugrađeni SKF ležajevi naglašavaju važnost, koju proizvođač pridaje kvalitetu svojih proizvoda.

Saznaj više

Koji lepak vam je potreban?

2019-01-21

Kada se radi o izboru lepkova, s obzirom na to da jedan mali detalj može da promeni i utiče na celu situaciju, važno je napraviti pravu odluku. Pročitajte kako da pronađete idealan lepak za ono što vam je potrebno.

Saznaj više

Igličasti ležajevi - primena

2018-12-19

Osnovna primena igličastih ležajeva je kod nižih i srednjih učestalosti obrtanja, u osloncima alatnih mašina, kod vratila električnih uređaja, rukavaca elektromagnetnih spojnica... Postoje iglicasti lezajevi koji imaju izvučenu spoljnu školjku koja služi kao staza po kojoj se kreću valjci i ugrađena je sa pritiskom u kućište. Oni su idealni za mnoge od sledećih primena: transmisije, motori, vozovi, upravljački i kočioni sistemi, nosači osovina, vanbrodski motori, tekstilna industrija, električni alati, fotokopir aparati, faks mašine, oprema za izradu papira i mnogi drugi uređaji. 

Saznaj više

Kuglični ležajevi - primena

2018-12-04

Kuglicni lezajevi predstavljaju najčešći tip ležajeva koji se koristi u gotovo svim mehaničkim operacijama. Oni omogućavaju adekvatan rad pokretnih delova mašina, odnosno njihova osnovna funkcija jeste prenos opterećenja sa pokretnih na nepokretne delove mašina. Pročitajte gde sve imaju primenu.

Saznaj više

Prednosti univerzalnog lepka

2018-11-23

Sigurno vam se mnogo puta dogodilo da ste nehotice slomili neki predmet u svom domu, bilo da je to ručica na vašoj omiljenoj šolji za kafu ili neki dragi suvenir koji sa sobom nosi gomilu uspomena. Pročitajte za šta sve vam može biti od koristi univerzalni lepak.

Saznaj više

Sve što ste želeli da znate o ležajevima (lagerima)

2018-10-26

Postoji mnogo vrsta ležajeva, od kojih se svaki koristi u različite svrhe. Ipak, pojam ležajeva u svakodnevnom životu je naizgled vrlo zanemarljiv, niko o njima ne razmislja niti obraća pažnju na njihovo postojanje u okolini, ali kada se malo bolje zamislimo oni su oko nas od kada se probudimo do kada uveče zaspimo. 

Saznaj više

Dvokomponentni lepak - benefiti korišćenja

2018-08-23

Primena lepkova drastično se povećala u proteklih nekoliko decenija i vrlo je rasprostranjena, od kućne primene pa sve do mnogobrojnih industrijskih grana, poput automobilske, vojne, avio-industrije, građevinske, tekstilne i mnogih drugih. Lepak radi po principu prijanjanja delova istih ili različitih materijala jedan na drugi. 

Saznaj više

Kuglični ležajevi - vrste i namene

2018-08-06

Kuglicni lezajevi predstavljaju vrstu kotrljajnih ležajeva koji, slično kao i klizni ležajevi, omogućavaju vođenje i adekvatan rad pokretnih delova mašina (osovina, vratilo). Pročitajte više o vrstama i namenama kugličnih ležajeva.

Saznaj više

Kako HENKEL LOCTITE tehnologijom obuzdati razornu snagu fluida

2018-05-15

Henkel proizvodi su profesinalna rešenja dugo prisutna na tržštu, Henkel je brend koji vam nudi radikalno nova, visokotehnološka rešenja za održavanje industrijske opreme. Širok asortiman kompozitnih proizvoda baziranih na polimernoj keramici predstavlja ....

Saznaj više

Ko stvarno proizvodi vaše kotrljajuće ležajeve?

2018-02-01

Ukoliko ne nabavljate SKF kotrljajuće ležajeve i druge SKF proizvode preko SKF-ovih ovlašćenih distributera, rizikujete da dobijete mnogo manje od onoga što plaćate ...

Saznaj više