Potporni lezajevi i načini kupovine

14.04.2020.

Da li ste se ikada zapitali bez koje to jedne stavke svet ne bi mogao da napreduje ovolikom brzinom? Bez čega bismo tapkali u mestu, prali veš na ruke, išli isključivo pešice ili živeli bez kućnih aparata? Budite sigurni da su to ležajevi, odnosno lageri. Prodaja istih danas je veoma olakšana. Starije generacije verovatno su posećivale razne otpade i tražile odgovarajuće delove. Da li mlađe generacije poznaju termin lagera? Da li znaju čemu služe i gde ih mogu nabaviti?

Danas je sve na jedan klik od vas. Dovoljno je da uđete na pretraživač i videćete da se prodaja lezajeva neometano odvija na sajtu www.e-lager.rs. U katalogu proizvoda, između ostalog, možete pronaći i potporne ležajeve.

 

potporni lezajevi

 

Po čemu su posebni potporni ležajevi?


Ležajevi predstavljaju mehaničke elemente koji služe za prenošenje sile sa pokretnih na nepokretne delove mašina, kao i za smanjenje trenja između njih. Postoji mnogo vrsta ležajeva i svaki od njih ima svoju svrhu i specifične karakteristike. U daljem tekstu danas govorimo o potpornim ležajevima.

Ova vrsta lagera ima pojačan spoljašnji prsten, što omogućava neposredni hod ležaja po različitim oblicima vođica. Ovi ležajevi su tako izrađeni da se postavljaju direktno na osovinu.


Proizvedeni su tako da ispune specifične zahteve primene – precizno poravnanje i podršku pogonskog vratila.

Potporni lezajevi sa navojnom osovinom vrlo se jednostavno postavljaju na odgovarajuće pozicije. Potporni valjkasti ležaj je u potpunosti kompaktan. U sebi sadrži igličaste ležajeve i služi kao valjkasti vodič za bregaste diskove u pravolinijskim kretanjima.


Možemo ih podeliti u dve vrste. Prva - odvojivi model u kome se unutrašnji prsten može ukloniti i druga – neodvojivi, kod koga je unutarnji prsten fiksiran. Spoljni prsten dostupan je u dve verzije – sfernoj i cilindričnoj.


Kuglični spoljašnji prsten ublažava vibracije jezgra vijka prilikom instalacije ekscentričnog vijka i prigušuje neujednačena opterećenja.

Kada su u pitanju lageri, prodaja, odnosno načini kupovine i cena su najčešće postavljena pitanja. U nastavku teksta delimo sa vama praktične savete.

 

Lageri – prodaja i cena


Tradicionalna kupovina je bez premca dobra. Odete u prodavnicu, pogledate sve što se u njoj nalazi, fizički možete da vidite proizvod i nakon toga ga i kupite. Međutim, izgubili ste nešto jako važno, a to je vreme! Danas vrlo lako možete sve poručiti preko interneta. Prodaja lezajeva nikada nije bila jednostavnija, jer na našem web shopu pored svakog proizvoda stoje njegove dimenzije, proizvođač i cena. Na našem sajtu nudimo mogućnost kupovine i bez registracije. Ne morate nigde ostavljati svoje podatke da biste pogledali celokupnu ponudu. Naravno, svi registrovani korisnici imaju mnoge pogodnosti, od kojih je možda najveća praćenje statusa pošiljke.

Ne možete da pogrešite! Vrlo lako i brzo doći ćete do željenog lagera, a on će uskoro biti isporučen na vašu adresu. Vreme je veoma važan resurs, a vi ste ga na ovaj način uštedeli!

Cena potpornih ležajeva zavisi od njihovih dimenzija, kao i od samog proizvođača. Ukoliko niste sigurni koji ležaj vam je potreban, budite slobodni da nam se javite putem našeg kontakt centra.

Investirali smo u velike zalihe kada su potporni lezajevi u pitanju, što nam daje prednost u brzini isporuke robe. Ukoliko nekog proizvoda nema na stanju u našem web shopu, možete ga poručiti preko naše kontakt forme ili samo poslati upite.

Prodaja lezajeva danas, u 21. veku, prilagođena je potrošačima, odnosno konzumentima. Naša roba se dostavlja na vašu kućnu adresu. Rok za isporuku je 48 sati za teritoriju Beograda, odnosno od 2 do 5 dana za teritoriju Srbije od trenutka kada se uplata evidentira na našem računu. Takođe, moguće je robu platiti i pouzećem direktno kuriru. Činimo sve da kupovina bude što jednostavnija. Budite deo budućnosti, jer ona nam je uveliko dostupna.