SKF proširuje JIS-ove kuglične ležajne jedinice sa novom UC 300 serijom za kontaminiranu sredinu

18.08.2020.

Svojom novom UC 300 serijom kugličnih ležajeva, SKF je povećao zaštitu od kontaminacije u težim i naprednijim zahtevima.

 

uc 300 series skf lageri

 

Geteborg, Švedska, 18. jun 2020:


Nova UC 300 serija kugličnih ležajeva ima vrhunsko zaptivanje i jače učvršćivanje. Ovi ležajevi imaju mogućnost primene u svim JIS (Japanese Industrial Standards) kućištima. Predstavljanje nove UC 300 serije proširuje SKF-ov raspon UC kugličnih ležajnih jedinica, nudeći sveobuhvatan izbor pouzdanih ležajeva koji su vam dostupni u kratkom roku.


Nova UC 300 serija idealna je za upotrebu u visoko kontaminiranim industrijskim okruženjima, gde se životni vek ležajeva često skraćuje ulaskom procesnih materijala kao što su blato, prašina, drveni opiljci ili voda. Za prevazilaženje ovih problema, UC 300 serija opremljena je isprobanom i u praksi dokazanom zaptivnom tehnologijom. Takođe, sve jedinice UC serije imaju čvrstu osnovu kućišta, kako bi smanjile mogućnost zadržavanja prljavštine i vlage.


Kada su ležajevi izloženi sistemskim vibracijama, može doći do povećane neravnoteže osovine koja kao rezultat omogućava labavljenje mehanizama za učvršićivanje. UC 300 serija rešava ove probleme snažnom konstrukcijom i ojačanim sistemom učvršćivanja. Dizajnirani da se nose sa aktivnostima koje karakteriše veća opterećenja i niže brzine rotacije, svaka jedinica poseduje i sistem učvršćivanja vijaka pod uglom od 62°, što omogućava još veću snagu držanja.


„Bez obzira na njihove potrebe, inženjeri sada mogu da pronađu proverene, visokokvalitetne i pouzdane kuglične ležajeve iz jednog, brzo dostupnog i pouzdanog izvora“, kaže Jerome Pommereul, SKF product menadžer. „Zahvaljujući većoj otpornosti na zagađenje i vibracije, oni će trajati duže, maksimizirati performanse rotirajuće opreme i minimizirati gubitke produktivnosti zbog kvarova ležajeva. Kupci će takođe videti uštedu troškova kroz manje zamena i popravki. "Ako ste OEM (korisnik prve ugradnje), pouzdanost naših ležajeva će smanjiti operativne troškove koji se odnose na slučajeve garancije, inženjering i razvoj."
UC 300 serija dostupna je sa bušotinama čak do 100 mm. Tipične aplikacije uključuju transportne trake, remenice i lančane transmisije i dizalice. Oni će biti od posebne koristi u oblastima kao što su rukovanje materijalima, poljoprivreda, građevinske mašine, HVAC sistemi, tekstilna industrija, metal i rudarstvo.


U našoj ponudi na stanju imamo kompletne ležajne jedinice UC 300 serije, sa ugrađenim ležajevima. Za više informacija, kontaktirajte nas.