Kombinovani igličasti ležajevi

03.06.2021.

Kombinovani igličasti ležajevi su radijalni igličasti ležajevi, u kombinaciji sa kugličnim ili valjkastim aksijalnim ležajem. Oni mogu da nose radijalna i aksijalna opterećenja i omogućavaju formiranje uležištenja sa najmanjim zauzetim radijalnim prostorom. Ovi ležajevi su pogodni kada se klizna podloška ne može primeniti za nošenje aksijalnog opterećenja, a raspoloživi prostor je nedovoljan za ugradnju nekog drugog ležaja.

 

Svi SKF kombinovani igličasti ležajevi imaju žleb po obodu i jedan otvor za podmazivanje na spoljašnjem prstenu radijalnog ležaja.

Saznaj više

Poljoprivreda – maksimum rezultata uz ekološki zasnovane skf ležajeve

23.07.2021.

Ležajevi za poljoprivredu imaju veliku ulogu u unapređivanju funkcionisanja spektra delatnosti. Koliko god uzgoj kultura zavisio od spoljašnjih faktora i uslova, toliko i kvalitet mašina i trajnost njenih delova ima krucijalan značaj za uspešnost rezultata. Veličina, nadmorska visina, lokacija, struktura tla i klima čine svako tlo jedinstvenim. Ujedno, svako tlo podnosi izazovne pritiske, kao i oprema. To su najčešće: blato, prašina, nagle promene temperatura, vlaga, kiša i sneg. Pored svega, tu su i različite hemikalije, dugi periodi neaktivnosti i sezona intenzivnog rada. Prodaja lagera ima veliku ulogu u stvaranja otpornosti kod mašina na sve navedene uticaje.

Saznaj više

Papirna industrija – efikasnost troškova kao rezultat savremene tehnologije

02.08.2021.

Industrija papira i celuloze kategorisana je kao jedna od najvećih u svetu. Prodaja ležajeva koji su kvalitetni, inovativni i isplativi, ima veliki značaj za ostvarenje efikasnosti procesa proizvodnje i besprekorno funkcionisanje mašina. Papirna industrija Srbija posebno je značajan segment koji obuhvata veliki broj raznovrsnih proizvoda, vrlo produktivnih namena. Uprkos visokim svetskim dobicima u operativnoj zaradi i obimu proizvodnje, papirna industrija svuda u svetu se preoblikovala za potrebe nekoliko megatrendova, kao što su: globalizacija, ekologizacija, digitalizacija i elektronska trgovina.

Saznaj više

Igličasti ležajevi, kao i oni sa izvučenim prstenom

16.12.2021.

Igličasti ležajevi imaju vrlo malu visinu poprečnog preseka i relatvno veliku nosivost. Mogu se koristiti sa ili bez unutrašnjeg prstena.

Saznaj više

Bačvasti ležajevi i bačvasti aksijalni ležajevi

28.12.2021.

Bačvasti ležajevi su samopodesivi, pa su stoga neosetljivi na ugaona odstupanja osovine u odnosu na kućišta ili na ugibavanje osovine. Po tome su slični sa samopodesivim kugličnim ležajevima, ali im je nosivost znatno veća i u radijalnom i u aksijalnom pravcu. Bačvasti ležajevi su generalno ležajevi pogodni za primenu kod valikih opterećenja.

Saznaj više

Precizni jednoredni kuglični ležajevi sa kosim dodirom

14.01.2022.

Precizni jednoredni kuglični ležajevi sa kosim dodirom primenjuju se najviše kod alatnih mašina, odnosno, tamo gde postoje visoki ili vrlo visoki zahtevi u pogledu preciznosti i radne brzine.

Saznaj više