Kako je nastao SKF brend i koliko je značajan?

21.01.2022.

Kad god su zainteresovani da nešto pazare, ljude uglavnom zanima koliko će ih to koštati, što je isti slučaj kad su u pitanju i SKF lezajevi. Cena je zapravo jedna od prvih stavki koja ih interesuje kada pretražuju ovaj brend na internetu

Saznaj više

Značaj brendova FAG i INA i njihovo spajanje u jednu firmu

24.01.2022.

Skoro svako veliko ime u istoriji, na polju bilo koje oblasti, dodatno se razvilo zahvaljujući ostvarenoj saradnji sa nekim brendom. Osvrnimo se samo na automobilsku industriju i već u okviru nje su primetni brojni primeri: spoj BMW-a sa Mercedesom u vezi tehnologije autonomnih vozila; Audija sa Poršeom, Forda sa Toyotom i tako dalje.

 

Saznaj više

Kako je Timken postao globalni proizvođač ležajeva

17.02.2022.

Svako veliko otkriće nastalo je usled potrebe da se reši određeni problem. Podsetimo se, Tesla je želeo celom svetu pružiti bežičnu komunikaciju i bezgraničnu električnu energiju, te je izgradio toranj, koji je koristio prirodne frekvencije za prenos podataka, Fleming je napravio prvi antibiotik, penicilin da bi pomogao ljudima u lečenju infekcija izazvanih bakterijama, dok je Henry Timken osmislio konusno valjkasti ležaj – ako se pitate kako je ovaj pronalazak pomogao u rešavanju određenog bitnog problema, saznajte u nastavku.

Saznaj više

Industrija je dobila novu snagu uz super lepak Loctite

25.02.2022.

Neverovatno zvuči da se svet industrije, pre jedne male crvene bočice, znatno razlikovao nego danas, a performanse mašina bile nepredvidive – usled njihovog pomeranja i nastanka vibracija, dolazilo je do kvara mehaničkih pričvršćivača, što nikako nije moglo biti dobro. Kupovina nove opreme je bila skupa i riskantna po preduzeća, a što je ograničavalo i potencijale inženjera i mašina.

Saznaj više

ISB brend – sve što treba da znate

22.03.2022.

ISB je italijanski brend specijalizovan za proizvodnju raznih vrsta ležajeva, kao što su: konusno valjkasti lezajevi, radijalno kuglicni lezajevi, samopodesivi lezajevi i iglicasti lezaj, koji se izrađuju u Kini.

Saznaj više