Handler West partner Flendera u Srbiji

27.01.2020.

Tehnologija danas napreduje brže od očekivanog, a naš zadatak je da idemo u korak sa njom. Na taj način nećemo biti samo nemi posmatrači zbunjujućih promena, već aktivni korisnici inovacija koje nam svima olakšavaju svakodnevicu.

 

flender e lager

 

Industrijski reaktori


Ulaskom u 21. vek suočili smo se sa činjenicom da pogonski elementi moraju ispunjavati veliki broj zahteva. Maksimalna efikasnost i apsolutna pouzdanost su imperativ, kako bi se održao visok kvalitet rada i niski troškovi životnog ciklusa proizvoda. Sa FLENDER reduktorima, Siemens vam nudi najopsežniji asortiman industrijskih reduktora na svetu.

Jednostavno odaberite jedinicu koja je idealan pokretač za vaše potrebe i iskoristite ove standardne reduktore. Visok kvalitet, brza dostupnost širom sveta i atraktivne cene su glavne prednosti ovakvih reduktora. Horizontalni ili vertikalni položaji za ugradnju, različite verzije sa cilindričnim ili konusnim zupčanicima i kompaktni dizajn naših reduktora pružaju maksimalnu fleksibilnost u izboru vašeg reduktora. U našem asortimanu za sebe možete izabrati najbolje opcije. Za sve upite možete pisati na našu e-mail adresu office@e-lager.rs, a mi ćemo odgovoriti u što kraćem roku.

 

Planetarni reduktori


U korak sa svetom Hendler West, partner Flendera u Srbiji, ima sve što vam je potrebno, po najpovoljnijim cenama! Novo u ponudi jesu Flender reduktori. To su mehanički prenosnici pomoću kojih se smanjuje brzina obrta pogonskog vratila, radnog vretena i drugog, a pritom se brzina obrta pogonskog uređaja ili motora ne menja.

Osim Flender serije planetarnih reduktora, u ponudi su i standardizovani reduktori sa vrlo efikasnim rešenjima za veće domete snage. Sa 27 veličina i sedam osnovnih tipova serije PLANUREKS, on nudi raspon obrtnog momenta do 2.600.000 Nm i brzine prenosa 4.000: 1.

 

SIP Standardni planetarni reduktori


Sa planetarnim reduktorom FLENDER SIP, Siemens nudi najpovoljniji odnos cene i performansi za nizak i prosečan obrtni moment. Serija pokriva reduktore sa obrtnim momentom od 10 000 do 80 000 Nm.

 

Flender spojnice


Spojnica je mašinski element za prenos snage i obrtnog momenta po dužini vratila. Spojnicom se dva vratila spajaju aksijalno i samim tim omogućuju prenos snage. Postoji nekoliko vrsta konstrukcija spojnica – krute, pokretljive, elastične, automatske, zglavkaste... Među svim ostalim proizvodima, u našoj ponudi sada možete pronaći i najkvalitetnije spojnice izuzetnih performansi.

 

Torziono-krute spojnice


FLENDER ZAPEX spojnice (zupčasta spojnica) su posebno pogodne za teške uslove rada, poput onih u metalurgiji ili proizvodnji cementa. Osim toga, ZAPEX kvačila se ističu zbog svoje snage koja je u sprezi sa vrlo kompaktnim dizajnom. U industriji gvožđa upotrebnu vrednost imaju u okvirima valjka, liniji valjka, makazama, presama i sl. Osim toga, u svakodnevnoj upotrebi, koriste se i za miksere, prese, mlinove, drobilice, transportne trake i pumpe.


Glavne prednosti su pre svega dug životni vek, što je uvek velika satisfakcija. Uz to dolaze niski troškovi održavanja, mala težina i dimenzije, visoka operativna sigurnost... Upravo ove spojnice dostupne su na našem sajtu.

U seriji kvačila ZAPEX mogućnost dizajna je raznolika:


ZAPEX ZNN, ZAPEX ZNZS, ZAPEX ZNV, ZAPEX ZNBG, ZAPEX ZNNA, ZAPEX ZNZA, ZAPEX ZNNV, ZAPEX ZWN, ZAPEX ZZS, ZAPEX ZZW, ZAPEX ZWH, ZAPEX ZWBT, ZAPEX ZWBG, ZAPEX ZWB, ZAPEX ZWTR, ZAPEX ZBR, ZAPEX ZWS, ZAPEX ZWNV, ZAPEX ZWSE.

FLENDER ARPEX spojnica (disk spojnica) je spojnica bez torzijske prozračnosti, vrlo pogodna za visoke temperature, a posebno u slučajevima mašina koje se moraju koristiti sa izrazitom preciznošću, kao na primer mašine za štampanje u industriji papira.


Osnovne prednosti:

 

  • ugaono, radijalno i podesivo na osovini
  • nezavisno su od smera rotacije
  • bez održavanja i bez habanja
  • bez praznog hoda
  • otporan na temperaturu od - 40 C do + 280 C
  • male vibracije
  • ATEX verzija u skladu sa 94/9 / EG (ATEX 95)
  • jednostavna kompozicija
  • različiti dizajni za širok spektar primene

 

U seriji ARPEX mogućnost dizajna je raznolika:


ARPEX ARC, ARPEX ARF, ARPEX ARP, ARPEX ARS, ARPEX ART, ARPEX ARV.

 

Elastične spojnice Flender


Fleksibilne (elasticne) FLENDER spojnice pogodne su za montiranje na plug-in i vrlo ih je lako sastaviti i rastaviti. Elastični segmenti kompenzuju pomeranje i apsorbuju umereno udarno opterećenje motora ili mašine.

 

N-EUPEX


Od sada u našem asortimanu možete pronaći i N-EUPEX spojnice. Usled torzijske fleksibilnosti, one nude mogućnost prenošenja kritičnih torzijskih vibracija u hardverskom radnom području tako da ne izazovu negativne efekte na pogonski deo. Važna napomena je da su N-EUPEKS spojnice izrađene od visokokvalitetnog livenog gvožđa. Osim toga, elastični segmenti su napravljeni od sintetičke gume i dostupni su u različitim stepenima tvrdoće. Zbog toga su korisni i primenjivi u najrazličitijim situacijama. Metalni delovi i podesivi elementi dizajnirani su tako da će sprečiti habanje.

E-NUPEX spojnice koriste se kao spojnice na strani motora - npr pumpa, ventilator, kompresor... Koriste se i za veliku upotrebu obrtnog momenta za povezivanje menjača ili radnih mašina (npr. glodalice). Osnovne prednosti ove vrste spojnica su torzijska krutost i prigušivanje vibracija, maksimalna pouzdanost rada kao i jednostavna instalacija, zatim obrtni moment od 19 Nm do 62 000 Nm za 23 veličine i 10 različitih vrsta, velika dostupnost delova. Upite za proizvode možete nam proslediti preko naše kontakt strane. Vrlo brzo imaćete sve potrebne informacije.

 

RUPEX


RUPEX spojnice se koriste kao fleksibilni spojni deo u svim aplikacijama gde je potreban pouzdan prenos obrtnog momenta u otežanim radnim uslovima. Konusno sedište sigurnosnih igala olakšava instalaciju i obezbeđuje rad bez održavanja. Optimizovani dizajn amortizera omogućava lako postavljanje plug-a i mali torzijski zazor. U ponudi je nekoliko varijanti : sa kočnim diskom, aksijalnim kašnjenjem, ograničivač obrtnog momenta... RUPEX spojnice koriste se u opštem mašinskom inženjerstvu kao i svuda gde postoje velike brzine i veliki obrtni momanet – transportne trake, ventilatori, vijčane pumpe, mikseri, industrija cementa. Ukoliko vam je potrebno još informacija ili imate još neka dodatna pitanja, naš tim je tu da odgovori na sve vaše zahteve.

Pogodnosti ovakve vrste spojnica je kompaktan dizajn, prenos obrtnog momenta od 200 Nm do 1.300.000 Nm, može se koristiti u potencijalno eksplozivnoj atmosferi, sertifikovana saglasnost. da 94/9 / EC (ATEX 95).

 

N-BIPEX


BIPEX spojnice koriste se u aplikacijama u kojima je potrebna elastična osovina sa kompenzacijom neusklađivanja. BIPEX kvačila jesu veza između pogona i uređaja sa promenljivim opterećenjem. Imaju vrlo mali torzijski zazor i pogodne su za sve vrste instalacija. Ova vrsta spojnica koristi se pri velikim brzinama za povezivanje elektromotora na druge uređaje. Osnovne prednosti su torzijska fleksibilnost i kompaktan dizajn, čime dobijate sve što vam je potrebno.

 

Visoko elastične spojnice Flender


Visoko električne FLENDER spojnice imaju malu torzijsku krutost i dobru električnu provodljivost. Upravo zbog tih svojih atributa izuzetno su pogodne za povezivanje sa nepomerajućim mašinama. One vrlo lako mogu nadoknaditi velike pomake, zbog veličine elastomera.

 

ELPEX


ELPEX spojnica je pogodna za povezivanje uređaja sa prilično neujednačenim obrtnim momentom, upravo zahvaljujući svojoj niskoj krutosti i sposobnosti prigušivanja vibracija. ELPEX kvačila su dostupna u 12 veličina za momente od 1600 Nm do 90.000 Nm.

 

ELPEX-B


Izuzetno fleksibilne ELPEX-B spojnice prenose obrtni moment bez torzijskog zazora na mašinama sa neravnomernim obrtnim momentom. Vrlo su otprne su na habanje, a osim toga lake su za održavanje. Zakretni moment se prenosi preko fleksibilnih guma pojačanih kablovskim umetkom. Glavčina je moguća u izvedbi Taper-lock.

 

ELPEX-S


Zbog svoje male torzijske krutosti i prigušivanja, spojnica ELPEX-S je pogodna za povezivanje mašina sa prilično neujednačenim obrtnim momentom. Unutrašnji prečnik elementa - gume je vulkanizovan za prirubnicu. ELPEX-S spojnice su standardno dizajnirane kao prirubnica / priključna osovina ili osovina / priključna osovina. Glavčina je moguća u izvedbi Taper-lock.

 

Hidrodinamične spojnice


HIDRODINAMICKE spojnice su spojke u kojima se obrtni moment prenosi preko hidrodinamičke tečnosti. Rade po Fottingerovom principu. Delovi spojnice mehanički su spojeni na ulaznoj i izlaznoj strani, a mehanički kontakt između spojnica nije mehanički, jer se obrtni moment prenosi kretanjem tečnosti u spojnici.

 

FLENDER FLUDEX


FLUDEX spojnica je spojnica u kojem se delovi kvačila mehanički spajaju na ulaznoj i izlaznoj strani, sve dok se obrtni moment prenosi kroz tečnost. Na taj način je otporan na habanje.


FLUDEKS kvačila služe kao početna pomoć za motor, poput zaštite od preopterećenja u slučaju kvara i za odvajanje torzijskih vibracija. Dostupne su četiri vrste FLUDEX kvačila različitih tipova i veličina do 2500 kV.