CARB lezajevi i njihova primena

18.05.2020.

Uvek u životu postoje one sitnice bez kojih ne bi moglo da se funkcioniše. Krupne stvari su nam vidljive i dohvatljive, dok vrlo retko pomislimo na sve one sitne delove koji su sastavni deo naših kreveta, prozora, liftova, miksera, ventilarora, automobila, mašina u proizvodnji… Upravo takvi su lageri. Prodaja istih je poslednjih godina na veoma visokom i zadovoljavajućem nivou. Dovoljno je samo da na internetu ukucate lageri prodaja, i pronaći ćete ono što tražite. Naravno ukoliko znate šta tražite. Ukoliko baš i niste sigurni, pišite nam putem našeg kontakt centra i vrlo brzo ćete dobiti informaciju o broju i dimenzijama proizvoda koji će vam odgovarati i ispuniti sve vaša očekivanja u vezi sa potrebama koje imate.

U nastavku teksta upoznaćemo vas sa još jednom vrstom lagera – CARB ležajima! Neophodni u mnogim poslovima, veoma su korisni i kompaktni.

 

carb lezajevi prodaja primena

 

Šta su CARB lezajevi?


Kada pomenemo CARB ležaje, govorimo o prvoj važnoj inovaciji u proizvodnji lagera nakon 1939. godine. Oni predstavljaju novi tip kotrljajnog ležaja. CARB lezajevi ( Copmact Aligning Roller Bearing ) ugrađuju se u uređaje koji rade pod najtežim i najzahtevnijim uslovima. Predstavljaju kombinaciju buričastog, cilindrično valjkastog i igličastog ležaja. Kada govorimo o njegovim performansama važno je napomenuti da može da prihvati aksijalno pomeranje do 10% sopstvene širine, a da se pri tom ne smanjuje radni vek. Takođe, ugaono zakretanje do 0,5 stepeni ima kod CARB lezajeva ne utiče mnogo na trenje i radni vek. Toleriše i asimetrične deformacije tipa koničnog kućišta. Veoma je značajan je jer nosi 30% veće opterećenje od bilo kog do sada projektovanog ležaja istih dimenzija. Važna napomena je da se istovremeno prilagođava aksijalnim i ugaonim odstupanjima. CARB lezajevi su kompaktni i samopodesivi. Oni su tu da osiguraju manje zastoja i da produže radni vek postojeće opreme.

Imamo obilje dimenzija lagera u zalihama, te se tako prodaja lezajeva koja se obavlja svaki dan ne oseća. Uvek smo spremni da ispratimo sve vaše potrebe i budemo vaša desna ruka. Širok asortiman CARB lezaja koje nudimo možete pogledati na našem web-shopu. Željeni proizvodi biće vrlo brzo dostavljeni na vašu adresu. Dovoljno je samo da ih poručite iz svoje dnevne sobe.

Ukoliko niste vešti u montiranju ležaja, na našem odeljku bloga možete pročitati šta sve treba znati kod ugradnje ležajeva. Nakon toga imaćete sve potrebne informacije.


CARB ležajevi primenjuju se najčešće u teškoj mašinogradnji, industriji papira itd.

 

Lageri – prodaja


Oni koji imaju dodirnih tačaka sa ovom materijom vrlo dobro znaju da postoji mnogo vrsta ležajeva. Svaki od njih koristi se u različite svrhe i podjednako je važan. Postoje igličasti, buričasti, klizni, potporni, kuglični... Nije svakome lako da se snađe u moru proizvoda nekada veoma sličnih, a sa druge strane toliko različitih i specifičnih. Svaki od njih ima svoju namenu i svrhu. Na našem satu prodaja lezajeva odvija se svakodnevno bez ikakvih problema, upravo zbog toga što smo e-shop prilagodili i svima onima koji nisu stručnjaci. Dovoljno je da vam neko kaže koji model i koja veličina ležaja vam je potrebna i vrlo lako ćete željeni proizvod pronaći na našem sajtu. Ukoliko nemate pomoć, naš bogat iskustvom tim potrudiće se da u što kraćem roku odgovori na sve vaše zahteve.

Čovečanstvo sve više napreduje, a samim tim industrija oko nas postaje sve moćnija. Mašine sada imaju mnogo više opcija i obavljaju više poslova istovremeno. Prodaja ležajeva nikada neće zamreti, jer mora da isprati sve zahteve svojih potrošača. Idući u korak sa svetskim standardima, našim korisnicima obezbedili smo širok asortiman proizvoda. Među mnogima su i CARB lezajevi, visokih performansi, koji će zasigurno ispuniti sva vaša očekivanja. Pogledajte našu ponudu CARB lezajeva i uverite se u kvalitet i brzinu naše usluge.